Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

ΔΗΛΩΣΗ ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ EUROSTAT ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΟΥ 2007



Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη σχετικά με τη δημοσιοποίηση από την Εurostat των στοιχείων για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2007, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η δημοσιοποίηση από την Eurostat ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2007 ξεπέρασε την κόκκινη γραμμή του 3% και διαμορφώθηκε, όπως είχαμε προβλέψει, στο 3,5% του ΑΕΠ, πάνω και από αυτό που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού, αφήνει για άλλη μια φορά έκθετους, την κυβέρνηση και το οικονομικό της επιτελείο.

Οι συνεχείς αλλαγές στοιχείων και η προσθαφαίρεση αστερίσκων στα δημοσιονομικά στοιχεία της χώρας κλονίζουν την αξιοπιστία της Ελλάδας, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Καραμανλή.

Το μεγάλο «επίτευγμα» του κ. Αλογοσκούφη είναι ότι κατάφερε να έχει η Ελλάδα, μετά την Ουγγαρία, το μεγαλύτερο έλλειμμα για το 2007 σε όλη την ΕΕ-27. Η ανευθυνότητα και προχειρότητα της κυβέρνησης στη δημοσιονομική διαχείριση και την άσκηση οικονομικής πολιτικής έχει πλέον αποκαλυφθεί. Εξακολουθεί την ίδια πολιτική που έχει οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε αδιέξοδο: φοροεπιδρομή με πρόσθετους φόρους ύψους 7,4 δις ευρώ, μείωση των δημόσιων επενδύσεων σχεδόν κατά 1 δις ευρώ σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, συρρίκνωση των δαπανών για τις κοινωνικές δαπάνες, διόγκωση της σπατάλης στο δημόσιο και κανένα μέτρο για πάταξη της φοροδιαφυγής.

Η αδιέξοδη αυτή πολιτική πρέπει να ανατραπεί. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει από κυβέρνηση της Ν.Δ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα