Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Δήλωση Γιώργου Α. Παπανδρέου μετά την επίσκεψη του στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στο Ηράκλειο Κρήτης


. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω, βεβαίως, το ΙΤΕ, που μας δείχνει ότι, υπάρχει κι αυτή η Ελλάδα. Είναι η Ελλάδα της έρευνας, της καινοτομίας και της δημιουργίας. Είναι η Ελλάδα της αξίας. Είναι αυτή η Ελλάδα που μπορεί και ανοίγει δρόμους για την ανάπτυξη και την ευημερία στη χώρας μας, που δημιουργεί οράματα, ελπίδα και ευημερία για τον πολίτη.
Ο τόπος μας έχει πολλές δυνατότητες, πολύ περισσότερες από ό,τι νομίζουμε. Γι' αυτό, εμείς δεσμευόμαστε να επενδύσουμε σε αυτή την Ελλάδα της αξιοσύνης, να επενδύσουμε στην Ελλάδα της έρευνας και της παιδείας, με το 7% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος.
Β. ΜΟΥΡΤΗΣ: Χθες, στο Παρίσι, ελήφθησαν κάποιες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Πιστεύετε ότι τα μέτρα που αποφασίστηκαν λύνουν το πρόβλημα ή χρειάζεται να γίνει και κάτι άλλο;
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε χθες ένα πρώτο βήμα, αλλά ένα μικρό βήμα για ένα μεγάλο πρόβλημα.
Απαιτούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση μια νέα πολιτική, που θα επενδύσει στην ανάπτυξη και, αντί να φορτώσει τα βάρη στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, να τα προστατέψει και να τα ενισχύσει.
Σε κάθε περίπτωση, περιμέναμε μια πιο ουσιαστική παρουσία και της ελληνικής κυβέρνησης. Τα αδιέξοδα που ζει σήμερα ο Έλληνας πολίτης επιδεινώνονται. Είναι αδιέξοδα, λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει τη βούληση και αδυνατεί να τα λύσει.
Γι' αυτό, ο Ελληνικός λαός ζητά αλλαγή πορείας. Κι εμείς, μπορούμε να εγγυηθούμε αυτή την αλλαγή πορείας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα