Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

Δηλώσεις Γιώργου Α. Παπανδρέου μετά την παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα, τιμούμε αγωνιστές που θυσιάστηκαν, για να έχουμε λευτεριά, δημοκρατία και αξιοπρέπεια.
Είπαν το μεγάλο Όχι στη βαρβαρότητα και το μεγάλο Ναι, για μια κοινωνία αξιών.
Δίδαξαν ότι μπορούμε, ότι η Ελλάδα μπορεί. Ότι παρά την κρίση την οποία ζούμε γύρω μας, την απαξίωση των πάντων, ξέρουμε ότι μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη Ελλάδα. Γι/ αυτήν αγωνιζόμαστε κι αυτήν θα φτιάξουμε. Με σχέδιο, με δουλειά, με πρωτοβουλία.
Γιατί ξέρω και ξέρουμε ότι, μπορούμε να πούμε όχι στην κοινωνική αδικία και την ανισότητα, μπορούμε να πούμε όχι στη διαφθορά και στην αδιαφάνεια, που κατατρώει τον δημόσιο πλούτο. Μπορούμε να πούμε όχι στην άδικη φορολογία, που πνίγει την ανάπτυξη και χτυπάει τα εισοδήματα των μεσαίων και χαμηλότερων εισοδηματικών τάξεων. Μπορούμε να πούμε όχι στην ασυδοσία, που αδικεί τον Έλληνα και την Ελληνίδα.
Και μπορούμε να πούμε ναι, σε μια άλλη διακυβέρνηση, που πρώτα απ/ όλα σέβεται τον Έλληνα πολίτη, σέβεται την αξιοπρέπειά του, σέβεται τον δημόσιο πλούτο, τα χρήματα του Ελληνικού λαού και τα αξιοποιεί για την ανάπτυξη και όχι την ιδιοτέλεια.
Για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την περιφερειακή ανάπτυξη, την πράσινη ανάπτυξη, επενδύοντας στα πλεονεκτήματά μας, στον άνθρωπο, στο φυσικό μας περιβάλλον.
Μπορούμε να πούμε ναι, σε μια κοινωνία και μια διακυβέρνηση, που προστατεύει τα βασικά δικαιώματα όλων των Ελλήνων, την παιδεία, την υγεία και την πρόσβαση όλων σε ποιοτικές υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας. Μπορούμε να πούμε ναι, σε μια κοινωνία αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.
Θέλω τέλος, σήμερα, να στείλω κι ένα μήνυμα συμπαράστασης στις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων. Ξέρω ότι ζουν πολλές φορές την αναξιοκρατία και υποβάθμιση, ιδιαίτερα από αυτή την κυβέρνηση.
Θέλω να ξέρουν ότι, θα εργαστούμε κοντά τους για τον εξορθολογισμό των αμυντικών δαπανών, την αναβάθμισή τους και βεβαίως, την αξιοποίηση του μερίσματος ειρήνης για την Ελλάδα, για να δημιουργήσουμε μια καλύτερη Ελλάδα και μια πιο δίκαιη κοινωνία.
Σε όλους Χρόνια Πολλά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα