Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

Άνοιγμα Γιώργου στη γενιά των 700 €

Κοινωνικό πακέτο επεξεργάζεται, εν όψει της ΔΕΘ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βούλα Κεχαγιά
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

Πακέτο μέτρων για τη στήριξη της γενιάς των 700 ευρώ αλλά και των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων αναμένεται να ανακοινώσει ο Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήδη έχει λάβει στο προσωπικό του mail τα πρώτα σημειώματα των υπευθύνων των τομέων που ασχολούνται με τα θέματα της οικονομίας, τα οποία περιλαμβάνουν λεπτομερείς προτάσεις για την ανακούφιση των ασθενέστερων εισοδημάτων που πλήττονται από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ επεξεργάζεται σχέδιο για την ενίσχυση της G700- της
ΔΕΣΜΗ ΜΕΤΡΩΝ
για την ενίσχυση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων θα περιλαμβάνουν οι προτάσεις του Γ. Παπανδρέου
λεγόμενης γενιάς των 700 ευρώ- το οποίο περιλαμβάνει τη θέσπιση ειδικών κινήτρων απασχόλησης και ασφάλισης ή ακόμη και φοροελαφρύνσεων (π.χ., αφορολόγητο πρώτης κατοικίας και λήψη στεγαστικών δανείων με ευνοϊκούς όρους). «Πρόκειται για ανθρώπους ηλικίας 30 χρόνων που μένουν ακόμη στο πατρικό τους σπίτι και αδυνατούν να αποκτήσουν δική τους οικογένεια», επισήμανε στα «ΝΕΑ» κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για να υπερτονίσει τη σημασία που δίνει το Κίνημα στη γενιά των 700 ευρώ.

Δύο επιδόματα
Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δώσει ο κ. Παπανδρέου και στη στήριξη των χαμηλών εισοδημάτων. Στη Θεσσαλονίκη, θα επαναλάβει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για χορήγηση έκτακτου επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης με χρηματοδότηση από τα υπερέσοδα που έχει σήμερα το κράτος από τον φόρο πετρελαίου και θα ζητήσει τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, όπως και το πάγωμα των αυξήσεων στα τιμολόγια των δημόσιων επιχειρήσεων. Δεν αποκλείεται, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να προτείνει ειδικά μέτρα στήριξης των ανέργων αναφερόμενος στη χορήγηση πλήρους κάλυψης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλες τις ηλικίες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ αναμένεται να επικεντρώσει την ομιλία του σε πέντε μεγάλες ειδικές κατηγορίες πολιτών και προβλημάτων. Θα μιλήσει για τη μεσαία τάξη, η οποία- όπως θα επισημάνει- κινδυνεύει να εξαφανιστεί και να αγγίξει τα όρια της φτώχειας και θα εντοπίσει το πρόβλημά της (για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο) στην ακρίβεια αλλά και στις ανατιμήσεις στα σχολικά είδη, εν όψει της νέας εκπαιδευτικής περιόδου. Παράλληλα αναμένεται να πει ότι οι κρατικοί παιδικοί σταθμοί βρίσκονται σε κατάσταση «αποσύνθεσης». Θα κάνει αναφορά στους μικρομεσαίους και θα χρησιμοποιήσει ως παράδειγμα την εγκατάλειψη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την κυβέρνηση της Ν.Δ., ενώ θα μιλήσει εκτενώς και για τα προβλήματα που αφορούν τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας και την απαξίωσή τους από την κυβέρνηση. Συγχρόνως θα παρουσιάσει αναπτυξιακή πρόταση για τη Θεσσαλονίκη και θα υπενθυμίσει ποια από τα έργα που έχει υποσχεθεί ο κ. Καραμανλής δεν έχουν γίνει στη Βόρεια Ελλάδα. Ειδική αναφορά θα γίνει από τον κ. Παπανδρέου στους αγρότες, αλλά και σε ευαίσθητες κατηγορίες συμπολιτών μας.
Επίθεση στον Καραμανλή με «όπλο» την οικονομία

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ της ομιλίας του από το βήμα της ΔΕΘ ο κ. Παπανδρέου θα επιχειρήσει να αποδομήσει την πρωθυπουργική εικόνα. Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι η επίσκεψη του προέδρου του Κινήματος στη Θεσσαλονίκη λίγες ημέρες μετά την εμφάνιση του κ. Καραμανλή θα του δώσει το πλεονέκτημα να καταγγείλει τον Πρωθυπουργό ότι «πήγε με άδεια χέρια» χωρίς να έχει καταφέρει να πείσει για την ορθότητα της οικονομικής πολιτικής του, η οποία άλλωστε «τον εξωθεί συνεχώς σε νέες φοροεπιδρομές».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσει να «αφαιρέσει» από τα χέρια της κυβέρνησης και του κ. Καραμανλή το χαρτί της μεταρρύθμισης, τονίζοντας ότι «δεν έχει να προσφέρει τίποτα στον τόπο τον οποίο οδηγεί στην οπισθοδρόμηση». Ο Γιώργος Παπανδρέου θα προσπαθήσει να χτυπήσει τον κ. Καραμανλή στην έδρα του και θα θίξει θέματα της Βόρειας Ελλάδας, τα οποία σχετίζονται με το κλείσιμο δεκάδων εργοστασιακών μονάδων αλλά και με έργα τα οποία έχουν μείνει στα χαρτιά.

«Όλοι οι πολίτες περιμένουν με φόβο την παρουσία του κ. Καραμανλή στη ΔΕΘ, περιμένουν να δουν τι θα τους ξημερώσει την επόμενη μέρα με τις νέες ιδέες περί φορολογίας του υπουργού Οικονομίας και Οικονομιών», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν δέχθηκε κανένα από τα μέτρα που πρότεινε την τελευταία τριετία το ΠΑΣΟΚ.

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στη Χαριλάου Τρικούπη σύσκεψη υπό τον Γιώργο Παπανδρέου με αντικείμενο την προετοιμασία του Κινήματος εν όψει της 3ης Σεπτέμβρη και της ΔΕΘ.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=82153&ct=1

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα