Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

Δήλωση Λ. Κατσέλη για τις απώλειες που καταγράφουν τα Ασφ. Ταμεία και οι μικροεπενδυτές που κατέχουν μετοχές ΟΤΕ

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, σχετικά με τις απώλειες που καταγράφουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία και οι μικροεπενδυτές που κατέχουν μετοχές του ΟΤΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



Μέρα με τη μέρα, χιλιάδες μικροεπενδυτές και Ασφαλιστικά Ταμεία που έχουν στην κατοχή τους μετοχές του ΟΤΕ, επωμίζονται ολοένα και μεγαλύτερες ζημιές, εξαιτίας της άρνησης της κυβέρνησης να προστατεύσει τα δικαιώματά τους κατά την πρόσφατη συμφωνία που οδήγησε στο ξεπούλημα του Οργανισμού στην DT.

Η κυβέρνηση, μέσω της αδιαφανούς διαδικασίας που ακολούθησε, φρόντισε ώστε το Ελληνικό Δημόσιο να πουλήσει το 3% του ΟΤΕ στην τιμή των 29 ευρώ, ενώ ουσιαστικά διασφάλισε και τα συμφέροντα της MIG, η οποία πούλησε το 20% του ΟΤΕ στην τιμή των 26 ευρώ. Άφησε όμως πλήρως απροστάτευτους τους χιλιάδες μικροεπενδυτές και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς παρέκαμψε την υποχρέωση για την υποβολή δημόσιας πρότασης προς όλους τους μετόχους.

Σήμερα, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και οι χιλιάδες σε αυτά εργαζόμενοι εμφανίζονται να είναι τα πρώτα μεγάλα θύματα. Τη στιγμή που αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα υποχρηματοδότησης, όσα από αυτά κατέχουν μετοχές του ΟΤΕ φέρονται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να εγγράφουν απώλειες της τάξης του 37,2%, δηλαδή πάνω από 110 εκατ. ευρώ.

Το ΠΑΣΟΚ είχε εξαρχής ταχθεί υπέρ της διατήρησης του δημοσίου ελέγχου στον ΟΤΕ και είχε καταδικάσει τις σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις, με τις οποίες η κυβέρνηση προχώρησε στο ξεπούλημά του. Ακόμα και όταν αυτή η επαχθής για το δημόσιο συμφέρον συμφωνία ψηφίστηκε στη Βουλή, το ΠΑΣΟΚ έθεσε και πάλι την κυβέρνηση προ των ευθυνών της, για την έλλειψη ίσης μεταχείρισης προς τους μικροεπενδυτές και τους λοιπούς μετόχους του ΟΤΕ. Δυστυχώς, η πραγματικότητα σήμερα επιβεβαιώνει πλήρως την επίμονη κριτική μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα