Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

Γ. Ραγκούσης: «Ζοφερή και προσβλητική η κατάσταση στην Ηλεία»

«Δεν έχουμε έλθει εδώ για να κάνουμε φιέστες», τόνισε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, στη διάρκεια της σύσκεψης που είχε με φορείς στη Νομαρχία Ηλείας, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη από το πρωί, επικεφαλής κλιμακίου στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιάννης Ραγκούσης απαντώντας σε επικρίσεις ορισμένων εκ των συνομιλητών του οι οποίοι διατύπωσαν παράπονο για το σύντομο των επισκέψεων, τόνισε ότι αυτή συνάντηση είναι προπαρασκευαστική διότι, όπως ανέφερε, πολύ σύντομα θα υπάρξει επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στις περιοχές, αμέσως μόλις αναρρώσει από το πρόσφατο ατύχημά του.

Στη διάρκεια της σύσκεψης τόσο ο νομάρχης Ηλείας όσο και ο δήμαρχος Πύργου ενημέρωσαν τον κ. Ραγκούση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός και τα οποία εστιάζονται στον οικιστικό και τον αγροτικό τομέα, καθώς και στο τεράστιο πρόβλημα ανεργίας που αντιμετωπίζει ο νομός.

Ο δήμαρχος Πύργου επέμεινε στο ότι πρέπει να υπάρξει συνολικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της περιοχής, ενώ πρότεινε στο ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει παρατηρητήριο στην περιοχή.

Από την μεριά του ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε την κατάσταση ζοφερή και προσβλητική για τον ελληνικό λαό, καθώς, όπως είπε, ούτε απλά ζητήματα διεκπεραίωσης δεν προχωρούν.

Ο κ. Ραγκούσης είπε ότι ήταν συνειδητή επιλογή το ΠΑΣΟΚ να αφήσει να περάσει ένα διάστημα ώστε να μπορούν να εξαχθούν με ασφάλεια συμπεράσματα και επέκρινε την κυβέρνηση για επικοινωνιακή πολιτική στις πλάτες καταστραμμένων ανθρώπων τόπων και κοινωνιών.

Επίσης σημείωσε ότι η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης έχει σχέση με την επίσκεψη του κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία, καθώς «σήμερα τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης ενεργοποιήθηκαν».

Ο Γιάννης Ραγκούσης είπε ότι δεν υπάρχει σχέδιο αναγέννησης της περιοχής και αυτό φαίνεται στο εθνικό χωροταξικό σχέδιο, ενώ, όπως είπε, οι πολίτες δεν πρέπει να περιμένουν τίποτα από την κυβέρνηση.

Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για πληροφορίες που υπάρχουν για ενδεχόμενες παραιτήσεις στελεχών των επιτροπών που συγκέντρωναν χρήματα από ιδιώτες για βοήθεια, καθώς, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν συμβεί σημεία και τέρατα. Είπε δε ότι το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή κατέθεσε πρόταση η οποία επικεντρώνεται στο όραμα για τη Νέα Ολυμπία για την περιοχή και υπογράμμισε ότι αυτό το πρόγραμμα δεσμεύει και θα δεσμεύει το ΠΑΣΟΚ και κατέληξε λέγοντας ότι από τη μεριά μας θα πιέζουμε την κυβέρνηση να διευθετήσει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της.

Ο Γ. Ραγκούσης και το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Ηλεία με επισκέψεις στον δημοτικό διαμέρισμα Βαρβάσαινας όπου υπάρχουν και καμένα χωριά και παγετοπληκτες εκτάσεις, τελευταίος δε σταθμός της περιοδείας του ήταν το πυρόπληκτο χωριό Σαλμόνι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα