Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

21Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ













21Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΓΙΑ ΤΑ 41 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Σαν σήμερα, πριν από 41 χρόνια, η χώρα και οι Έλληνες έμπαιναν στην πιο σκοτεινή περίοδο της σύγχρονης Ιστορίας τους.



Το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και η επιβολή της χούντας, οδήγησαν την χώρα σε απομόνωση και τον Ελληνικό λαό σε ένα καθεστώς βίας, βασανιστηρίων, εξοριών, δολοφονιών, σε ένα καθεστώς αναξιοπρέπειας, ανελευθερίας, καταπάτησης κάθε έννοιας δημοκρατικού και ανθρώπινου δικαιώματος.



Ο εθνικισμός, η πατριδοκαπηλία και ο παραλογισμός, πήραν την θέση κάθε αξίας και αξιοπρέπειας.



Το σκοτάδι έφερε μια εθνική τραγωδία. Το πραξικόπημα κατά του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο.



Η Ελευθερία ήρθε εφτά χρόνια αργότερα. Ήταν το αποτέλεσμα των αγώνων του Ελληνικού λαού, της αντίστασης αποφασισμένων Ελλήνων και της αυτοθυσίας απλών ανθρώπων.



Με την Μεταπολίτευση μπήκαν οι βάσεις για την κατοχύρωση της λαϊκής κυριαρχίας, για μια σύγχρονη Δημοκρατία, για ένα κράτος δικαίου. Στην πορεία, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, με τις προσπάθειές τους, κατέκτησαν υψηλούς στόχους.



Ωστόσο, ο αγώνας για την εμβάθυνση της Δημοκρατίας, την προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων και την διεύρυνση του κοινωνικού κράτους, δεν μπορεί παρά να είναι συνεχής.



Και σήμερα, αυτά τα μηνύματα και αυτοί οι στόχοι, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, καθώς, η δημοκρατία, τα ατομικά δικαιώματα, το κοινωνικό κράτος, τα εισοδήματα και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, δέχονται βαρύτατα πλήγματα από τις συντηρητικές πολιτικές και τους όρους που επιχειρεί να επιβάλει η παγκοσμιοποιημένη αγορά. Αλλά και γιατί, ο φόβος, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για το μέλλον, πολύ περισσότερο των νέων ανθρώπων, παίρνουν την θέση της σιγουριάς και της αισιοδοξίας, που οδήγησαν στο πρόσφατο παρελθόν στην επίτευξη μεγάλων εθνικών επιτυχιών.



Το ΠΑΣΟΚ, όπως έπραξε από την Ίδρυσή του, μαζί με όλους τους δημοκράτες πολίτες, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την Εθνική Ανεξαρτησία, τη Λαϊκή Κυριαρχία και την Κοινωνική Απελευθέρωση, πάντα με βαθιά πίστη στις δημοκρατικές αρχές και αξίες, που το ανέδειξαν σε καθοριστικό εκφραστή των ελπίδων και των οραμάτων του Ελληνικού λαού.



Η διαφύλαξη των κατακτήσεων που πραγματοποιήθηκαν με τις θυσίες του Ελληνικού λαού και απειλούνται από τις αυταρχικές πολιτικές που προωθεί η σημερινή συντηρητική κυβέρνηση, αποτελεί την αναγκαία συνθήκη προκειμένου να οικοδομηθεί μια κοινωνία αλληλεγγύης και συνοχής και να ανοίξει ο δρόμος για την Ελλάδα των Αξιών.



Σήμερα, η διασφάλιση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και η εμπέδωση της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Κοινωνικής Απελευθέρωσης, απαιτούν και προϋποθέτουν,την επένδυση στον άνθρωπο, στην παιδεία και στην βιώσιμη ανάπτυξη,την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή των πολιτών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων,την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, συλλογική προσπάθεια και γενναία αναδιανομή του εισοδήματος.



Το ΠΑΣΟΚ, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην χώρα και στην Ελληνική κοινωνία, καλεί όλους τους δημοκράτες πολίτες να αγωνιστούν εναντίον των συντηρητικών αντιλήψεων και νοοτροπιών, για μια δημοκρατική ανατροπή, που θα υπηρετεί τις αρχές και τις αξίες της Ελευθερίας, της Ισότητας της Δικαιοσύνης και του σεβασμού της αξιοπρέπειας κάθε ανθρώπου, για μια Ελλάδα δημοκρατική και προοδευτική.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα