Δηλώσεις Γ. Παπακωνσταντίνου προς τους πολιτικούς συντάκτες
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Καλησπέρα σας. Σήμερα, ο κ. Παπανδρέου, ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, έστειλε μια επιστολή στον Ιάπωνα Πρωθυπουργό, ο οποίος είναι προεδρεύων του G-8 που θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες. Όπως γνωρίζετε, η συνεδρίαση του G-8 γίνεται στην Ιαπωνία και στη θεματολογία της συνεδρίασης είναι ζητήματα όπως η φτώχεια, οι κλιματικές αλλαγές και η κρίση στις τιμές των τροφίμων παγκοσμίως.
Με τα ζητήματα αυτά, η Σοσιαλιστική Διεθνής, που συνεδρίασε στην Αθήνα πριν μερικές μέρες, είχε ασχοληθεί επισταμένα, υπάρχουν συμπεράσματα. Η επιστολή του κ. Παπανδρέου αναφέρεται στα συμπεράσματα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αναφέρεται στην κρισιμότητα των θεμάτων αυτών για το μέλλον του πλανήτη και στην ανάγκη ανάληψης πολιτικών πρωτοβουλιών σε επίπεδο της Ομάδας των 8, ακριβώς για να προχωρήσουμε και να υπάρξει μια κάποια λύση στα ζητήματα αυτά, θυμίζοντας ότι το θέμα της κλιματικής αλλαγής έχει να κάνει με το πώς θα συμβαδίσει η ανάπτυξη με την προστασία του περιβάλλοντος, ότι το ζήτημα της τιμής των τροφίμων είναι κάτι το οποίο νιώθει στην τσέπη του κάθε νοικοκυριό και κάθε οικογένεια σε όλο τον πλανήτη και ότι, βεβαίως, υπάρχουν αυξανόμενες ανισότητες, οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν, γιατί αποτελούν βόμβα στα θεμέλια της παγκόσμιας κοινωνίας.
***
Έρχομαι στο δεύτερο ζήτημα κι αυτό έχει να κάνει με τα θέματα ακρίβειας και οικονομίας. Σήμερα το πρωί, όπως γνωρίζετε, υπήρξε μια συνέντευξη Τύπου των αρμοδίων για τα θέματα ανάπτυξης και, αύριο, θα υπάρξει συνέντευξη Τύπου των αρμοδίων για τα θέματα οικονομίας.
Εγώ θα ήθελα απλώς να σημειώσω ότι σήμερα έχουμε την ανακοίνωση του πληθωρισμού για το μήνα Ιούνιο. Ο πληθωρισμός διαμορφώνεται στο 4,9%. Πέρσι τον ίδιο μήνα, είχε διαμορφωθεί στο 2,6%. Με άλλα λόγια, σε ένα χρόνο έχουμε αύξηση πληθωρισμού κατά 80%.
Είναι μια αύξηση την οποία όλοι νιώθουμε, τη βιώνουμε καθημερινά και είναι μια αύξηση η οποία δεν μπορεί να έχει να κάνει με τα διεθνώς τεκταινόμενα. Και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος πέρσι ήταν 2,5%, φέτος τον Ιούνιο έχει πάει στο 4%.
Όπως σημειώθηκε και στη συνέντευξη Τύπου το πρωί, η Ελλάδα δεν έχει απλώς πολύ υψηλό πληθωρισμό, είναι πρωταθλήτρια στην ακρίβεια, καταγράφει αυξήσεις πολύ μεγαλύτερες από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και αυτό έχει να κάνει με τη σημερινή πολιτική της κυβέρνησης. Έχει να κάνει με την έλλειψη πολιτικής βούλησης να αντιμετωπιστούν τα καρτέλ, οι ολιγοπωλιακές πρακτικές κι έχει να κάνει με την τροφοδότηση της ακρίβειας από τα κρατικά τιμολόγια.
***
Έρχομαι τώρα στο ζήτημα της SIEMENS. Ξεκινώ με την συνεχιζόμενη συζήτηση γύρω από τον υπουργό Πολιτισμού, τον κ. Λιάπη. Σήμερα, και πάλι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να μιλήσει για φήμες και να μας πει ότι το θέμα έχει κλείσει. Το θέμα δεν έχει κλείσει.
Το θέμα δεν έχει κλείσει, όσο υπάρχει και όσο οι Έλληνες πολίτες αντιλαμβάνονται την έννοια της πολιτικής ευθύνης. Πολιτική ευθύνη υπάρχει όπου υπάρχουν σκιές στη σχέση υπουργού με επιχειρηματικά συμφέροντα και, μάλιστα, επιχειρηματικά συμφέροντα που διεκδικούν και λαμβάνουν προμήθειες από φορείς που ο ίδιος εποπτεύει.
Υπάρχουν ζητήματα ηθικής και πολιτικής τάξης πολύ σοβαρά. Η κυβέρνηση επιλέγει να μην τα αντιμετωπίσει και φέρει ολόκληρη την ευθύνη γι' αυτή την επιλογή της.
***
Συνεχίζω με τη σημερινή επιστολή του κ. Καραμανλή στον Πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Σιούφα, σχετικά με τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής. Θέλω να κάνω σαφές ότι για μας αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να γίνει Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή. Αυτό, διότι υπάρχει μια συνολική απαξίωση του πολιτικού κόσμου από ένα σκάνδαλο, το οποίο επιρρίπτει ευθύνες επί δικαίων και αδίκων.
Αδικείται το πολιτικό σύστημα της χώρας μας από την απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε Εξεταστική Επιτροπή. Από εκεί και πέρα, προτάσεις για το πώς θα πάμε παραπέρα, προτάσεις για το πώς θα εξυγιάνουμε το πολιτικό μας σύστημα υπάρχουν πολλές.
Να θυμίσω ότι το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει τέτοιες προτάσεις, ξεκινώντας από τις προγραμματικές προτάσεις της κυβέρνησης το 2004. Σε πολλές ευκαιρίες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει προτάσεις. Θα μπορούσε η κυβέρνηση, εάν πράγματι εκόπτετο όπως τώρα διατείνεται για τα ζητήματα αυτά, να είχε φέρει μια νομοθετική πρωτοβουλία στη Βουλή. Δεν το έκανε.
Θα μπορούσε να είχε φέρει στις Επιτροπές της Βουλής, οι οποίες να θυμίσουμε ότι έχουν διακομματικό χαρακτήρα, μια νομοθετική πρωτοβουλία, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά σε αυτά τα ζητήματα. Δεν το έχει κάνει.
Αυτή τη στιγμή, η επίκληση μιας Διακομματικής Επιτροπής στη συγκεκριμένη συγκυρία και με ανοιχτό το ζήτημα της SIEMENS, αυτό που κάνει είναι να πετάει την μπάλα έξω, να αγοράζει χρόνο. Εμείς επιμένουμε: πρώτα Εξεταστική Επιτροπή. Εξεταστική Επιτροπή τώρα. Τις επόμενες ημέρες, το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει την πρότασή του για Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή.
***
Συνεχίζω με μερικές επισημάνσεις σχετικά με όσα δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τις τελευταίες μέρες, έχουμε ένα ρεσιτάλ ανακολουθιών του κ. Ρουσόπουλου και θα εστιάσω ιδιαίτερα στις αναφορές του στην ενεργοποίηση ή μη της Υπηρεσίας Ειδικού Ελέγχου του Υπουργείου Οικονομίας.
Στις 3 Ιουλίου, ο κ. Ρουσόπουλος μας έλεγε ότι έχει ενημέρωση από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, ότι θα επιληφθεί της υπόθεσης για τον προσδιορισμό φορολογικών παραβάσεων για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, όσον αφορά τη SIEMENS. Μας έλεγε επίσης ότι, αυτό θα γίνει, εφόσον ο ανακριτής κρίνει στην πορεία ότι χρειάζεται την εξειδικευμένη συνδρομή της Υπηρεσίας.
Την επόμενη μέρα και αφού ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε επαναλάβει την πρότασή του για άμεση ενεργοποίηση της Υπηρεσίας αυτής, ο κ. Ρουσόπουλος μας λέει ότι ο κ. Παπανδρέου ζητά σήμερα αυτό που χθες ανακοινώθηκε, ότι δηλαδή έχει δοθεί εντολή να ενεργοποιηθεί η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών.
Δύο επισημάνσεις. Η πρώτη είναι η απόλυτη ανακολουθία που χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του κ. Ρουσόπουλου: άλλα έλεγε στις 3 του μηνός, άλλα λέει στις 4 του μηνός και τα ίδια μας λέει και σήμερα.
Η δεύτερη επισήμανση έχει να κάνει με την ουσία της υπόθεσης. Εδώ να θυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ρουσόπουλος ψεύδεται. Ψευδόταν, όταν έλεγε ότι δεν μπορεί να συνυπάρξει ταυτόχρονα διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη και Εξεταστική από τη Βουλή. Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως κώλυμα για να προχωρήσουν δύο διαδικασίες παράλληλα.
Το ίδιο κάνει και σήμερα, όταν μας λέει ότι η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων δεν μπορεί να επιτελέσει το ρόλο της χωρίς εισαγγελική παραγγελία. Είναι προφανές ότι μπορεί να το κάνει.
***
Επειδή υπάρχει μια φιλολογία γύρω από το ποιος έκανε ποια πρόταση και πότε, να θυμίσουμε ότι τις προτάσεις τις οποίες ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε την Παρασκευή, τις έχει κάνει στη Βουλή από το Φεβρουάριο και, αυτό το λέω, διότι διαβάσαμε και σε εφημερίδες, αλλά ακούσαμε και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, σχετικά με τις «όψιμες προτάσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ».
Να θυμίσουμε ότι από το Φεβρουάριο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει τα εξής πράγματα: να στραφεί νομικά το ελληνικό Δημόσιο κατά της εταιρείας SIEMENS και εναντίον του ελληνικού παραρτήματος, ζητώντας αστικές αποζημιώσεις. Είχε ζητήσει να κινήσει άμεσα το ελληνικό Δημόσιο τις νομικές διαδικασίες, ώστε οι φυσικοί αυτουργοί, Έλληνες και αλλοδαποί, να συλληφθούν και να δώσουν λόγο στην ελληνική Δικαιοσύνη.
Είχε ζητήσει να εμπλακεί η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, το τέως ΣΔΟΕ, στις έρευνες για τη ροή του μαύρου χρήματος και είχε ζητήσει επίσης το απολύτως προφανές, να διαμηνύσει στη SIEMENS το ελληνικό Δημόσιο ότι, αν δεν συνεργαστεί στη διαλεύκανση του σκανδάλου, θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις σε ό,τι αφορά τις προμήθειες του Δημοσίου.
Με άλλα λόγια, μια εταιρεία η οποία αποδεδειγμένα, με δηλώσεις στελεχών της, έχει δώσει μίζες για να πάρει δουλειές, δεν μπορεί να συνεχίσει να παίρνει δουλειές από το ελληνικό Δημόσιο.
Αυτά έλεγε το Φεβρουάριο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αυτά επανέλαβε και την Παρασκευή, προσθέτοντας την ανάγκη να συγκληθεί και πάλι η Ολομέλεια της Βουλής άμεσα, για να συσταθεί η Εξεταστική Επιτροπή.
***
Θέλω να κάνω και μία αναφορά σχετικά με τη σημερινή δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης. Παρακολουθούμε την αγωνία του κ. Χατζηγάκη τις τελευταίες ημέρες, να πείσει τους Έλληνες πολίτες ότι προΐσταται μιας Δικαιοσύνης, η οποία επιτελεί το καθήκον της.
Οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες έχουν πειστεί ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Και έχουν πειστεί, παρακολουθώντας την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής τουλάχιστον στο προανακριτικό στάδιο.
Ο κ. Χατζηγάκης σήμερα κάνει μια επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι δεν έχουμε αντιληφθεί ακριβώς τι έχει πει και η αναφορά του έχει να κάνει με τη μετάφραση ή μη στην ελληνική γλώσσα των τριάντα ή εξήντα ντοσιέ που έχουν έρθει στην Ελλάδα από τη Γερμανία και έχουν παραδοθεί στην ανακριτική διαδικασία μετά από την προανακριτική.
Εγώ θέλω να κάνω σαφές το εξής. Καταρχάς, ο ίδιος ο υπουργός αυτοδιαψεύδεται στη δήλωσή του, διότι μας δηλώνει ότι το μαρτυρικό και ανακριτικό υλικό από τη Γερμανία έχει ήδη μεταφραστεί «στη συντριπτική του πλειοψηφία».
Αυτό σημαίνει ότι η προανάκριση δεν είχε στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία, τα οποία είχαν στείλει οι γερμανικές αρχές. Πρώτο και σημαντικό. Δεύτερον, δεν μας έχει απαντήσει ποτέ ευθαρσώς, αν η προανακριτική διαδικασία είχε στη διάθεσή της όλο το υλικό που αφορά στην Ελλάδα, στους Έλληνες πολιτικούς και σε οποιουσδήποτε αναφέρθηκαν από τη γερμανική δικαιοσύνη, αν έχει δει και αν έχει αναλύσει όλο αυτό το υλικό.
Αντί να απαντήσει σε αυτές τις απλές ερωτήσεις, επιχειρεί να μας μπλέξει σε μια συζήτηση για το πόσα ακριβώς ντοσιέ έχουν μεταφραστεί και αν αυτά που δεν έχουν μεταφραστεί ήταν αρχικά στα γερμανικά ή στα ελληνικά.
Θα συνιστούσα περισσότερη ψυχραιμία και σοβαρότητα στον υπουργό Δικαιοσύνης. Η υπόθεση αυτή είναι πάρα πολύ σοβαρή. Στην υπόθεση αυτή κρίνεται και το κύρος της ίδιας της Δικαιοσύνης και, προφανώς, της πολιτικής της ηγεσίας. Τις ερωτήσεις σας, παρακαλώ.
ΣΤ. ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΥ: Ανιχνεύει το ΠΑΣΟΚ μια ενδεχόμενη στοχοποίηση του κ. Παπανδρέου το επόμενο διάστημα αναφορικά με την υπόθεση SIEMENS και αν ναι από ποιους μπορεί να απεργάζεται;
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Θα απαντήσω ανάποδα στην ερώτησή σας. Ως προς το δεύτερο σκέλος, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. Ως προς το πρώτο σκέλος, νομίζω ότι παρακολουθήσαμε όλοι τις περασμένες εβδομάδες μια απεγνωσμένη προσπάθεια να μπει στο κάδρο της ιστορίας της SIEMENS ο κ. Παπανδρέου.
Μια προσπάθεια που συνεχίζεται σε ορισμένες εφημερίδες, και χθες και σήμερα, με αναφορές σε κάποιες δήθεν υποθέσεις που αφορούν έναν τέως συνεργάτη του.
Είναι προφανές ότι υπάρχει μια σαφής προσπάθεια να εμπλακεί σε αυτή την ιστορία ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Είναι κάτι παραπάνω από πασιφανές ότι αυτή η προσπάθεια θα πέσει στο κενό.
Ήδη νομίζω φάνηκε ότι, όσα έχουν ειπωθεί μέχρι τώρα, δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δεν αποκλείουμε να συνεχίσουν κάποιοι να το κάνουν και στο μέλλον. Εδώ είμαστε, για να τους απαντάμε.
Β. ΠΕΤΟΥΡΗ: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα μεταξύ άλλων επέκρινε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι αν είχε ψηφίσει την Αναθεώρηση του Συντάγματος τα προβλήματα που τίθενται σήμερα σε σχέση με την αυτονομία του πολιτικού συστήματος, ένα μέρος από αυτά θα είχε λυθεί.
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Δύο παρατηρήσεις. Η πρώτη. Είναι γνωστό γιατί το ΠΑΣΟΚ αποχώρησε από τη διαδικασία της Αναθεώρησης του Συντάγματος. Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για την κατάρρευση της διαδικασίας και για το ότι, από μία σοβαρή προσπάθεια μίας Συνταγματικής Αναθεώρησης, καταλήξαμε στην αναθεώρηση του ασυμβίβαστου των βουλευτών.
Η δεύτερη παρατήρηση είναι ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρέπει να αποφασίσει. Ή το χρειαζόμασταν το Σύνταγμα για να αλλάξουμε αυτά που θέλουμε να αλλάξουμε, σχετικά με το πολιτικό χρήμα και το εκλογικό σύστημα στη χώρα, οπότε τι νόημα έχει η Διακομματική Επιτροπή και οι προτάσεις που θέλει να κάνει, είτε δεν το χρειαζόμαστε, όπως είναι και η πραγματικότητα και, άρα, πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες. Δεν μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο μαζί. Είναι απολύτως ανακόλουθος.
ΣΤ. ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΥ: Στη Διακομματική το ΠΑΣΟΚ ωστόσο θα μετάσχει; Θα καταθέσει τις προτάσεις του; Και θα ήθελα και ένα σχόλιο για το γεγονός ότι ο κ. Σκανδαλίδης χθες με συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ουσιαστικά τάχθηκε υπέρ της παρουσίας του ΠΑΣΟΚ στη διαβούλευση της Διακομματικής.
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Διαβάσαμε όλοι τις ίδιες συνεντεύξεις. Η δική μου αίσθηση δεν είναι ταυτόσημη με τη δική σας. Ως προς τη Διακομματική Επιτροπή, έχω να πω δύο πράγματα και θα επαναλάβω αυτά που έχω ήδη πει.
Το πρώτο είναι ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή. Δεν μπορεί να πετάμε την μπάλα έξω από το γήπεδο, όταν η ελληνική κοινωνία βοά και ζητά απαντήσεις για την υπόθεση Siemens. Και απαντήσεις, θα δώσει μια Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή.
Από εκεί και πέρα, ζήσε Οκτώβρη μου να φας τριφύλλι! Διότι αν αντιλήφθηκα καλά, η πρόταση του κ. Καραμανλή είναι να πάμε σε μία Διακομματική Επιτροπή τον Οκτώβριο. Το ΠΑΣΟΚ πάντα στέκεται εποικοδομητικά σε οποιαδήποτε πρόταση. Όμως, για να μπορέσει να συμμετάσχει σε μια παρόμοια διαδικασία, θα πρέπει να έχουν γίνει μια σειρά από πράγματα. Πρώτο και βασικό είναι να φανεί ότι αυτή η κυβέρνηση έχει βούληση να προχωρήσει το ζήτημα της εξιχνίασης του σκανδάλου της SIEMENS. Αυτή τη στιγμή, φοβόμαστε ότι δεν υπάρχει αυτή η βούληση.
Μ. ΧΑΤΖΗΔΑΜΙΑΝΟΣ: Θα ήθελα το σχόλιό σας για την τοποθέτηση του κ. Βερελή σε κυριακάτικο έντυπο σχετικά με τον τρόπο χρηματοδότησης των κομμάτων. Ότι αποτελεί πάγια τακτική για όλα τα κόμματα στο παρελθόν.
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Η φράση αυτή του κ. Βερελή εκφράζει μια αίσθηση που έχουν οι περισσότεροι των πολιτών, θα τολμούσα να πω, ανεξάρτητα του τι έχει συμβεί στην πραγματικότητα ή όχι.
Και ακριβώς επειδή εκφράζει αυτό το κοινό αίσθημα, αυτό κάνει ακόμα πιο επιτακτικό να προχωρήσουν οι πρωτοβουλίες τις οποίες έχουμε προτείνει επανειλημμένα από το 2004, για να υπάρξει μια εξυγίανση του συστήματος, να θωρακιστεί αυτό απέναντι στους πολίτες, για να έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο τι γίνεται μέσα στα οικονομικά των κομμάτων.
Εμείς, αυτά που είχαμε να κάνουμε στο δικό μας κόμμα, τα κάναμε. Εδώ είναι η ευθύνη της κυβέρνησης να προχωρήσει και να αποδεχτεί τις προτάσεις που κάνουμε συνολικά για το πολιτικό σύστημα και για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.
Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Σήμερα σε απογευματινή εφημερίδα δημοσιεύεται μια εγκύκλιος του 1999 για τις Ευρωεκλογές. Τότε στο οικονομικό επιτελείο συμμετείχε ο κ. Σκανδαλίδης, ο κ. Λάμπρου και ο κ. Τσουκάτος και ο κ. Αυγερινός.
Το ερώτημα είναι από πού προέρχεται, αν έχετε κάποια εκτίμηση από πού προέρχεται αυτή η διαρροή και κατά δεύτερον πώς είναι δυνατό να μετέχουν όλοι σε μια επιτροπή και ο μόνος που γνωρίζει για είσοδο μαύρου χρήματος να είναι μόνο ο κ. Τσουκάτος.
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Σε κάθε εκλογική διαδικασία συνίσταται με εγκύκλιο, συνήθως του Γραμματέα, μια Επιτροπή Οικονομικής Εξόρμησης. Αυτή είναι μια πάγια τακτική, γίνεται σε κάθε εκλογική διαδικασία. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ηγεσία του κόμματος, η οποία συμμετέχει σε μια τέτοια επιτροπή, έχει γνώση όλων των λεπτομερειών του τι γίνεται. Από εκεί και πέρα, για την ουσία της συγκεκριμένης υπόθεσης, νομίζω έχουμε απαντήσει και έχουμε απαντήσει εξαντλητικά.
Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Άλλη μια αν μου επιτρέπετε. Θα ήθελα το σχόλιό σας για τη συμμετοχή του κ. Βενιζέλου στην αυριανή σύσκεψη.
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Τι είδους σχόλιο θέλετε από εμένα γι´ αυτό;
Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Την εκτίμηση την οποία έχετε για τη συμμετοχή του κ. Βενιζέλου στην αυριανή σύσκεψη.
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ο κ. Βενιζέλος είναι ένας εκ των τριών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του Κινήματος και, μάλιστα, είναι ο κατ' εξοχήν αρμόδιος για τα ζητήματα αυτά. Είναι αυτονόητη η συμμετοχή του σε μία σύσκεψη. Ευχαριστώ πολύ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]
<< Αρχική σελίδα