Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Συνάντηση Γιώργου Α. Παπανδρέου με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και τα προεδρεία του ΕΒΕ στη Θεσσαλονίκη - Δηλώσεις


Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη για την 73η ΔΕΘ, συναντήθηκε σήμερα με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και με τα προεδρεία του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου.
Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Σήμερα, συνάντησα ανθρώπους της Θεσσαλονίκης, εργαζομένους, μικρομεσαίους επιχειρηματίες, εκπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο, στα Επιμελητήρια.
Το συμπέρασμα είναι ένα: Απόγνωση, κραυγή αγωνίας από όλους. Βαθιά κρίση στην Θεσσαλονίκη, βαθιά κρίση στην Βόρεια Ελλάδα, κρίση σε όλη την Ελλάδα.
Είναι η ακρίβεια, είναι η ανεργία, μαζί μ' αυτά είναι η αδιαφάνεια και η διαφθορά και, πάνω απ' αυτά, η άδικη, άνιση φορολογία. Και βεβαίως, η πλήρης απουσία οποιουδήποτε σχεδίου απ' το κράτος, οποιασδήποτε αρωγής από την Πολιτεία.
Απ' αυτή την κατάσταση, κάποιοι κερδίζουν. Κάποιοι λίγοι κερδίζουν. Αλλά οι πολλοί υποφέρουν.
Δέσμευσή μας, η ανθρώπινη κοινωνία, το δικαίωμα στην ανθρώπινη κοινωνία. Μια ανθρώπινη κοινωνία, που διασφαλίζει την αξιοπρέπεια, τον σεβασμό στον πολίτη, τον σεβασμό στον μόχθο του. Που συμβάλλει στην ανάπτυξη, που δίνει ευκαιρίες, που δημιουργεί θέσεις εργασίας, που σέβεται τελικά και τα δικαιώματά του στην υγεία, στην παιδεία, σε ένα σωστό ασφαλιστικό σύστημα. Μια ανθρώπινη κοινωνία όπου μπορεί ο καθένας να αισθανθεί ότι πράγματι ανήκει, είναι πολίτης αυτής της χώρας, και όχι παραπεταμένος.
Ο συνταξιούχος, ο νέος, ο επιχειρηματίας, ο εργαζόμενος χρειάζονται σεβασμό και αξιοπρέπεια. Και αυτό εμείς δεσμευόμαστε να κάνουμε. Σας ευχαριστώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα