Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

Τηλεφωνική επικοινωνία Γιώργου Α. Παπανδρέου με τον υποψήφιο Πρόεδρο, Ali Asif Zardari



Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος A. Παπανδρέου, με αφορμή τις επικείμενες προεδρικές εκλογές στο Πακιστάν, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον υποψήφιο Πρόεδρο, Ali Asif Zardari, Συμπρόεδρο του Πακιστανικού Λαϊκού Κόμματος (Pakistan Peoples Party), το οποίο είναι μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και για τις προοπτικές σταθερότητας και ενίσχυσης της δημοκρατίας στο Πακιστάν.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, εξήρε τη σημασία των βημάτων προόδου που πρόσφατα έγιναν στο Πακιστάν, για τη διακυβέρνηση της χώρας από δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους του Πακιστανικού λαού και εξέφρασε το ενδιαφέρον πολλών σοσιαλιστών ηγετών για την ανάγκη να καταβληθούν προσπάθειες διασφάλισης της σταθερότητας και της ασφάλειας στη χώρα μέχρι την εκλογή νέου Προέδρου.

Ο κ. Ali Asif Zardari, ο οποίος είναι επίσης μέλος του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, συμφώνησε να συνεργαστεί περαιτέρω με τον Γιώργο Α. Παπανδρέου και να αναλάβουν πρωτοβουλίες, στο πλαίσιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, για τη διαμόρφωση στρατηγικών αποτελεσματικής αντιμετώπισης του εξτρεμισμού, της βίας και της τρομοκρατίας.

Ο Γιώργος A. Παπανδρέου ευχήθηκε καλή επιτυχία στον υποψήφιο Πρόεδρο του Πακιστάν, Ali Asif Zardari, η οποία θα του δώσει και την ευκαιρία να πραγματοποιήσει δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα