Σάββατο 12 Απριλίου 2008

Δήλωση Γ.Παπακωνσταντίνου σχετικά με την σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή, στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή, στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι πολίτες έκπληκτοι είδαν και άκουσαν σήμερα, τον κ Καραμανλή, στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του, να ευχαριστεί και να συγχαίρει την κυβέρνηση του για τις πολιτικές και το έργο της τελευταίας τετραετίας.

Συνεχάρη τους υπουργούς του και τα στελέχη του κόμματός του για τη διάψευση των προσδοκιών των πολιτών, για τη μείωση της αγοραστικής τους δύναμης, για την πρωτοφανή αναδιανομή του πλούτου σε βάρος των πολλών, για την εντεινόμενη ανισότητα και φτώχεια, για την εγκατάλειψη και ραγδαία υποβάθμιση των δημοσίων αγαθών και του κοινωνικού κράτους.

Μίλησε για δημοσιονομική εξυγίανση, όταν προσέφυγε σε πρόωρες εκλογές με δικαιολογία τα αδιέξοδα του προϋπολογισμού – ο οποίος είναι ήδη εκτός ελέγχου.

Μίλησε για διασφάλιση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, όταν κάθε χρόνο της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι χειρότεροι από τον προηγούμενο.

Μίλησε για αναβάθμιση της Εκπαίδευσης, όταν κάθε χρόνο μειώνονται οι δαπάνες για την εκπαίδευση ως ποσοστό του ΑΕΠ και η μέση Ελληνική οικογένεια επιβαρύνεται όλο και περισσότερο για να σπουδάσει τα παιδιά της.

Μίλησε για μετάβαση σε ένα κράτος αυξημένων δυνατοτήτων, όταν επί τέσσερα χρόνια χτίζει συστηματικά ένα πελατειακό και βαθιά διεφθαρμένο κράτος, όταν χειραγωγεί τη δικαιοσύνη, ευτελίζει τους θεσμούς και διασύρει τη χώρα διεθνώς.

Δεν μπορεί ο κ. Καραμανλής να ενδύεται το μανδύα του μεταρρυθμιστή. Αυτά που κάνει η κυβέρνησή του δεν αποτελούν μεταρρυθμίσεις. Είναι διευθετήσεις συμφερόντων που δεν πάνε τη χώρα μπροστά, δεν αντιμετωπίζουν τα μεγάλα προβλήματα, δεν δημιουργούν εμπιστοσύνη και ασφάλεια στους πολίτες.

Η αλήθεια είναι, πως ο μέσος Έλληνας σήμερα ζει χειρότερα από ό,τι πριν τέσσερα χρόνια. Η αλήθεια είναι, πως οι προοπτικές της χώρας μας σήμερα είναι πιο δυσοίωνες από ό,τι πριν τέσσερα χρόνια. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των αντιλαϊκών πολιτικών και της αυταρχικής αντίληψης που διακατέχει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Η χώρα χρειάζεται μία εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης. Χρειάζεται μία νέα αρχή, που θα ξαναφέρει ελπίδα και προοπτική στους πολίτες. Αυτήν την ελπίδα ενσαρκώνει το ΠΑΣΟΚ και για αυτήν αγωνίζεται.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα