Πέμπτη 1 Μαΐου 2008

Δήλωση Μ. Χρυσοχοϊδη σχετικά με το νέο κύμα αυξήσεων στην Ελληνική αγορά

O πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σχετικά με το νέο κύμα αυξήσεων στην Ελληνική αγορά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Δυστυχώς, η φετινή εργατική Πρωτομαγιά, εκτός από μέρα μνήμης, συμπίπτει χρονικά με τη δημιουργία μιας ευρύτατης τάξης νεόφτωχων στην Ελλάδα.


Το νέο κύμα αυξήσεων, που σαρώνει από σήμερα και για πολλοστή φορά μέσα στο 2008 τα ελληνικά νοικοκυριά, δεν αφήνει κανένα περιθώριο στην κυβέρνηση για περιττές δικαιολογίες και κούφιες μεταρρυθμιστικές ρητορείες.


Επί τέσσερα χρόνια η Ν.Δ. έχει αφήσει απολύτως απροστάτευτο το εισόδημα των Ελλήνων πολιτών, με αποτέλεσμα όλο και περισσότερα νοικοκυριά να αντιμετωπίζουν σήμερα το φάσμα της εισοδηματικής συρρίκνωσης.


Το αποδεικνύουν η αύξηση του κόστους ζωής για μια μέση Ελληνική οικογένεια κατά 50% από το 2004 μέχρι σήμερα, το ροκάνισμα μισθών και συντάξεων από τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό, η κατάρρευση κάθε ελέγχου και το πάρτυ κερδοσκοπίας των μεγάλων καρτέλ της ελληνικής αγοράς σε τρόφιμα, λιανεμπόριο, καύσιμα.


Στον αγώνα κατά της ακρίβειας η Ν.Δ. έχει αποτύχει διπλά: πρώτον, διότι είναι μια κυβέρνηση που παράγει η ίδια ακρίβεια με τις αυξήσεις που υπογράφει σε ρεύμα, μεταφορές, εισιτήρια, διόδια και δεύτερον, διότι έχει συνθηκολογήσει πλήρως με όλες εκείνες τις δυνάμεις μιας στρεβλής αγοράς που λειτουργεί με ολιγοπωλιακούς όρους σε βάρος των καταναλωτών και του ανταγωνισμού

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα