Δευτέρα 28 Απριλίου 2008

Δήλωση Εύης Χριστοφιλοπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία




Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την Απασχόληση και την Κοινωνική Προστασία, Εύη Χριστοφιλοπούλου, για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η καθιέρωση της 28ης Απριλίου ως Παγκόσμιας Ημέρας για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία είναι αφορμή για να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας στην πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών. Η Ασφάλεια και η Υγεία στην εργασία, σημαντικό πεδίο κοινωνικής πολιτικής στη Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να προστατεύεται από την Πολιτεία σε στενή συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους. Δυστυχώς, στην Ελλάδα γιορτάζεται με την προσθήκη ενός ακόμη χρόνου

- υποβάθμισης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), στο οποίο επί τέσσερα χρόνια δεν έχει προστεθεί ένας εργαζόμενος, ούτε και έχει επεκταθεί το δίκτυό του

- εγκατάλειψης των θεσμών του Τεχνικού Ασφάλειας και του Γιατρού Εργασίας, που έχουν μεγάλη σημασία για τον εντοπισμό των κινδύνων και των ασθενειών στους χώρους εργασίας.

- παντελούς έλλειψης εθνικής στρατηγικής για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία

Η κυβέρνηση οφείλει έστω και μετά από τέσσερα χρόνια αδιαφορίας, να στρέψει το ενδιαφέρον της στα θέματα αυτά και να προχωρήσει σε πράξεις αντί των ωραίων λόγων που κατά καιρούς εκστομίζει. Το ΠΑΣΟΚ, οι κυβερνήσεις του οποίου δημιούργησαν τους όλους τους υπάρχοντες κρατικούς θεσμούς Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, δεσμεύεται με το Πρόγραμμά του για τον εκσυγχρονισμό, την επέκταση και την στελέχωσή τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα