Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

Συνάντηση Προέδρου του ΠΑΣΟΚ με ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο
17.03.2008




«Η κυβέρνηση κλέβει τον εργαζόμενο, κοροϊδεύει και λοιδορεί το εργατικό κίνημα, που παλεύει για τα βασικά δικαιώματα του ασφαλισμένου» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό σύστημα και επεσήμανε ότι η πολιτική της κυβέρνησης «θα δημιουργήσει συνέπειες», σε ότι αφορά το ύψος των συντάξεων και την ποιότητα των παρερχομένων υπηρεσιών. Ειδική αναφορά έκανε στις χαριστικές ρυθμίσεις για κάποιες μεγάλες εταιρείες και τράπεζες που επιβάρυναν το ασφαλιστικό σύστημα. Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου εξέφρασε την συμπαράσταση του στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, τους οποίους κάλεσε να δώσουν τον αγώνα τους ενωμένοι.




Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του στη Βουλή, με τα Προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Αμέσως μετά την συνάντησή τους, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:



Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Εκφράζω κι εγώ την αγανάκτησή μου για την πολιτική της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση κλέβει τον εργαζόμενο, κοροϊδεύει και λοιδορεί το εργατικό κίνημα, που παλεύει για τα βασικά δικαιώματα του Έλληνα ασφαλισμένου.

Οι συνέπειες αυτού που θα δημιουργήσει, ούτε καλύτερες υπηρεσίες θα είναι, ούτε καλύτερες συντάξεις, ούτε μία πιο ποιοτική ζωή. Θα καλύψει απλώς ελλείμματα, που δυστυχώς πάνε για να βοηθήσουν κάποιες μεγάλες εταιρείες, κάποιες μεγάλες τράπεζες, για να κερδίσουν κάποιοι, αλλά όχι ο εργαζόμενος.

Εμείς, είμαστε μαζί, μέρος του λαού που διαμαρτύρεται. Ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου της ΝΔ για το ασφαλιστικό και έχουμε καταθέσει τις δικές μας προτάσεις για το αύριο. Για ένα δίκαιο, βιώσιμο, δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα.

Καλόν αγώνα και ενωτικό.

Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: Στο πλαίσιο της συνάντησής μας με τους πολιτικούς αρχηγούς, ζητήσαμε και από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να συμπαρασταθεί στην προσπάθεια του εργατικού κινήματος, να αποσυρθεί αυτό το νομοσχέδιο - έκτρωμα, που βάζει στην κλίνη του Προκρούστη όλα τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματά μας.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ, εκδήλωσε την πλήρη συμπαράσταση στον αγώνα μας. Εμείς, ανεξαρτήτως των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, δεν θα μείνουμε απαθείς. Σε κάθε περίπτωση, θα συνεχίσουμε τον ανυποχώρητο αγώνα μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα