Δευτέρα 10 Μαρτίου 2008

Ήττα του Σαρκοζί στις δημοτικές εκλογές της Γαλλίας

Ήττα του Σαρκοζί στις δημοτικές εκλογές


Ο Πρόεδρος της Γαλλίας από τη δεξιά Γαλλική παράταξη Νικολα Σαρκοζι




Οι Σοσιαλιστές επικράτησαν στη Λυών και κράτησαν υπό τον έλεγχό τους το Παρίσι, όπου ο σοσιαλιστής νυν δήμαρχος Μπερτράν Ντελανοέ, προηγείται της υποψήφιας της Δεξιάς Φρανσουάζ ντε Παναφιέ.


Η υποψήφια πρόεδρος από το Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Σερκολε Ρουαγιαλ



Το αποτέλεσμα αποτελεί, σύμφωνα με όλους τους αναλυτές, ένα μήνυμα, εντούτοις "όλα παραμένουν ανοιχτά (και) τίποτα δεν έχει κερδηθεί ή χαθεί" σύμφωνα με τον ηγέτη των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ, ελπίζοντας ότι στο δεύτερο γύρο η Αριστερά θα κεφαλαιοποιήσει κέρδη της.

Σε εθνικό επίπεδο οι σοσιαλιστες απέσπασαν το 47,94% των ψήφων, έναντι 45,49% για τα κόμματα της Κεντροδεξιάς, με τη συμμετοχή να ανέρχεται στο 65%.

Τα κύρια πεδία της «μάχης» του επόμενου γύρου, στις 16 Μαρτίου, είναι η Μασσαλία, η Τουλούζη και το Στρασβούργο. Και οι τρεις ελέγχονται από τη Δεξιά, αλλά οι Σοσιαλιστές έχουν καλές πιθανότητες νίκης.

Στη Μασσαλία οι παρατηρητές διαβλέπουν ότι ο σοσιαλιστής Ζαν-Νοέλ Γκουερινί θα δυσκολέψει την επικράτηση του νυν δήμαρχου, που στηρίζεται από το κυβερνών κόμμα, Ζαν-Κλοντ Γκοντέν.

Προβάδισμα στην Τουλούζη έχει ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος, νυν δήμαρχος, έναντι του σοσιαλιστή υποψήφιου. Στο Στρασβούργο το προβάδισμα έχει ο σοσιαλιστής υποψήφιος, απέναντι στον υποψήφιο της Ένωσης για το Λαϊκό Κίνημα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα